ΠΕΛΛΑ

Μεταφορά με ταξί στην Πέλλα


  • Η Πέλλα ιδρύθηκε από τον Αρχέλαο Α' (413-399 π.Χ.) ή από τον Αμύντα Γ' για να γίνει η νέα πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους αντί των Αιγών (Βεργίνα) . Παρέμεινε πρωτεύουσα μέχρι την κατάλυση του Μακεδονικού κράτους από τους Ρωμαίους, οι οποίοι την λεηλάτησαν και μετέφεραν τους θησαυρούς της στη Ρώμη. Αργότερα η πόλη καταστράφηκε από σεισμό και στη συνέχεια ανοικοδομήθηκε. Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα, στην αρχή του 4ου αιώνα π.Χ. ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας. Μετά το βίαιο θάνατο του Αρχελάου η ανάπτυξη του κράτους ανακόπτεται. Το μεγάλο του έργο συνεχίστηκε μετά από μερικές δεκαετίες, από τον Φίλιππο Β' που δεν περιορίστηκε μόνο στην εσωτερική ανάπτυξη, αλλά στράφηκε κυρίως στην επέκταση της πολιτικής δύναμης της Μακεδονίας. Στα χρόνια αυτά η Πέλλα φτάνει σε πλήρη ακμή. 
  • Σήμερα, κατά την εκδρομή σας στην Πέλλα μπορείτε να θαυμάσετε τον εξωτερικό αρχαιολογικό χώρο, με τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής αποικίας, την παλαιοχριστιανική Πέλλα και τη νεκρόπολη. Το αρχαιολογικό μουσείο, στο βορειοανατολικό τμήμα του χώρου, σε άμεση γειτνίαση με το σύγχρονο οικισμό της Πέλλας ανατολικά, όπου καταλήγει ο επισκέπτης μετά την περιήγησή του στον αρχαιολογικό χώρο, μπορεί να ανασυνθέσει τα αρχαιολογικά στοιχεία που του παρείχαν τα μνημεία και να κατανοήσει τις ποικίλες πτυχές της καθημερινής, αλλά και της δημόσιας ζωής της μακεδονικής πρωτεύουσας. Τα εκθέματα είναι χωρισμένα σε τμήματα ώστε να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για την καθημερινή και τη δημόσια ζωή, τη θρησκεία και τις λατρείες, τα νεκροταφεία και το Ανάκτορο.


Η εταιρεία μας, παρέχει σε σας και την οικογένειά σας, το ταξίδι με άνεση. Επιλέξτε το όχημα, Ταξί ή Minivan και φτάστε στον προορισμό σας, γρήγορα και με ασφάλεια!
* Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, παρέχεται η δυνατότητα αναμονής. Περιηγηθείτε με την άνεσή σας ∙ ο οδηγός σας θα περιμένει στο συμφωνηθέν σημείο για να σας γυρίσει πίσω ή να συνεχίσετε για τον επόμενο προορισμό σας.